2011. január 22., szombat

Silvano Agosti: Pinokkió visszatér


"Éjszaka van. Egy fiú kopogtat egy kislány ablakán, és bebocsátást kér. Azt állítja, hogy ő Pinokkió – és olyan dolgokat tud, amiket a kislány még csak elképzelni sem mer. A két gyerek kiszökik a városba: különleges, veszélyes és meghökkentő találkozások, felfedezések, barátságok várnak rájuk az éjszakában.
A Pinokkió visszatér egy gyermek szemével csodálkozik rá a világ dolgaira, mentesen mindenféle társadalmi és kulturális előítéletektől."


Van egy kislány akinek nem tudjuk a nevét,de azt igen,hogy nagyon szereti Pinokkió meséjét.És lám mit ad a jó ég meg is jelenik egy kisfiú az ablakban aki azt állítja magáról,hogy ő Pinokkió. Kívülről fújja az egész mesekönyvet,ami elég bizonyíték a kis főhősünknek,és hogy elmenjen vele egy kis éjszakai kiruccanásra,ahol megismerkedik a világ sötét oldalával.

Ezt a könyvet a Pongrác kiadó karácsony előtti játékában nyertem.Elég vékonyka,azt hittem hogy valamivel nagyobb.Na mindegy.

Az egész úgy jött át nekem,mint egy tanító mese, valószínű, hogy ez volt az eredeti cél.Valaki azt irt,hogy őt az kifejezetten zavarta,hogy csak ilyen egyszerűen letudják a dolgokat mint például:"Jé,ott egy drogos,jó menjünk tovább.Jé,ott egy hajléktalan,menjünk tovább." engem ez nem zavart,mert meglátásom szerint ez direkt volt így megírva.A gyerekek kicsit tényleg így látják a dolgokat,még nem nagyon törődnek a miért?-ekkel.Nekem az volt a legnagyobb bajom,hogy rövid lett,és ezért nem nagyon írja le a dolgokat,csak egy két mondatban említi meg,ami miatt olyan mintha csak tartalmat mesélne.Javára válik,hogy igen elgondolkodtató témákat feszeget.

5/3.5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése