2011. január 27., csütörtök

Chris D'Lacey: Jégszikra


"David Rain leghőbb vágya, hogy Vigyori történetéhez amelyet a Tűzkönnyben olvashattunk kiadót találjon. A sors és egy kívánjsárkány azonban kicsit fejre állítja a fiú életét. Amikor az egyetemen a sárkányok létezéséről vagy nemlétezéséről kell dolgozatot írnia, olyan úton indul el, amely számtalan kalandot, veszélyt és kihívást rejt. David kutatásba kezd, és hamarosan ráébred, hogy a sárkányoknak és az Északi sarknak nagyon is sok közük van egymáshoz. Ez vajon véletlen? Vagy valami hatalmasabb erő kényszeríti a fiút erre az útra? Hogy kerülnek a képbe a jegesmedvék? Kicsoda valójában Bergstrom professzor? Tényleg egy sárkány növekszik a bronzszínű tojásban? Vajon mi olyan furcsa Gwyneth néniben? És mi a jégszikra rejtélyes titka?"

Nem sokat vártam az elolvasásával,ugyanis az előző része nagyon magával ragadott,úgyhogy a folytatás nem volt kétséges.

Jól ismert egyetemistánk David kiadót keres a könyvének,az új professzor különös házi dolgozatával szenved és eközben Lucy sem hagyja békén.A lényegesebb ismernivaló meg úgyis bent van a fülszövegben.

Ez a rész sokkalta jobb volt mint az előző.Csak úgy pörögtek az események,megértem kapkodni a fejem.Annyira lekötött,hogy még a tesóm bömbölő zenéjét sem hallottam.

Pár új szereplő is képbe kerül: Zannát nem nagyon bírtam az első felbukkanásakor,(nekem túl nyomulósnak tűnt)de a végére sem sikerült igazán megkedvelnem.
Gwyneth néni az a tipikus utálni való "nagynéni",aki a semmiből bukkan elő és máris rendezkedni kezd.
A főgonoszunk jól alakít,az a tipikus megszállott fajta,aki nem kímél se gyereket se sárkányt se macskát.
Davidről csak annyit,hogy egyre bátrabb,és egyre otthonosabban mozog a sárkányos dolgokban.
A jegesmedvéket amúgy is szeretem,hát még ha ilyen dolgokat csinálnak!Nekem most már szerves részei a történetnek,nehogy kihagyják őket ezek után!Amúgy a David róluk írt történetét szívesen olvasnám mondjuk egy önálló könyvként.

Egyik kívánságom teljesült,ugyanis többet szerepeltek a sárkányok ebben a részben.Kifejezetten jól jött a könyvnek,hogy most már nem csak merednek ki a fejükből és hrrr-ögnek,hanem aktívan részt vesznek minden csetepatéban.Remélem továbbra is ilyen mozgékonyak lesznek.Zooki még mindig a nagy kedvenc. :)

A következő részig nem tudom mennyit kell még várni,de talán nem sokáig ugyanis mindenhol már borítóval fent van az előrendelhető könyveknél.A címe Tűzcsillag.

5/5

1 megjegyzés: