2012. július 2., hétfő

Suzanne Collins : Futótűz


Vigyázat,a bejegyzés SPOILERt tartalmazhat!!!

"A Kapitólium dühös. 
A Kapitólium bosszúra éhes.
A Kapitólium vért akar látni.
És az igazi harc csak most kezdődik.
Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők Viadalát, így ők és a családjaik megmenekültek az éhezéstől, de a fiatalok nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Vár rájuk a hosszú Győzelmi Körút, ismét csak a tévénézők árgus szeme előtt.
A kötelező udvariaskodás unalmát azonban döbbenet és félelem váltja fel, amikor hírét veszik, hogy lázadás készül a Kapitólium ellen. Snow elnök sosem habozott lesújtani az engedetlenekre, és most is ott csap le, ahol senki sem várja. Emberek halnak meg, családok lesznek földönfutók, Katniss és Peeta pedig újabb küzdelemre kényszerülnek, ahol a tétek még nagyobbak, mint korábban.
"

Az első rész után kiváncsi voltam,hogyan lehet folytatni a történetet,kapunk-e többet az "új világból" vagy megint csak egy kis részt láthatunk belőle.
Az eleje nagyon lassan indult,nehezen olvastam,sőt volt hogy már untam is.Többet vártam a körúttól,reménykedtem,hogy többet megismerhetünk Panemből,nem csak pár mondatban letudva,hogy itt is voltunk meg ott is.
Miután megtudtuk,hogy Katnissnek vissza kell menni az arénába,beindult a történet és egyből élvezhetőbb lett.Nagy plusz pont a régi győztesek bemutatásáért - főleg Finnick miatt - és azért,hogy végre megtudtuk,hogyan is nyert Haimich.Bár kicsit nehéz volt elképzelni az újfajta arénát,de izgalmas volt,hogy egy teljesen új helyszínen kellett küzdeniük,és nem a jól bevált terepen.(ez a rajongói térkép sokat segített)


A régi szereplők ebben a részben nem igazán hoztak semmi újat.Katnisst továbbra is jól felpofoznám,hogy hogyan lehet ennyire érzelmi fatuskó.Ez a lány tényleg nem tudja,miként kell emberek között viselkedni,és sokszor olyan egyértelmű jelek nem tűnnek fel neki,hogy ennyi erővel egy gerendával is kiszúrhatnád a szemét,nem venné észre. Peeta továbbra is megmaradt a kis hősszerelmesnek,bár az ő tetteit még megértjük,hiszen nagyon odavan Katnissért.Továbbra sem értem azokat,akik Galet olyan nagy számnak tartják,mert szerintem akkora meghatározó szerepe nincs,talán majd a 3.részben.
Aki továbbra is hozta a formáját az Haimich.Most hogy kiderült a múltja,sokkal szimpatikusabbá vált,talán még a kedvencem is lesz a végén.Erre a posztra a másik nagy esélyes Finnick,akit egyszerűen nem lehet nem szeretni :)


Összességében nem volt olyan rossz, elszórakoztatott és élveztem az olvasást.Mindenképpen beszerzem a 3.részt is,igaz lehet hogy csak a távolabbi jövőben.

5/4.5

Eredeti cim: Catching Fire
Fordító: Totth Benedek
Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2010, 2012
Oldalszám: 320,404

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése