2012. július 15., vasárnap

Rachel Vincent: Stray


Shifters 1.
"There are only eight breeding female werecats left . . .
And I'm one of them.I look like an all-American grad student. But I am a werecat, a shape-shifter, and I live in two worlds.Despite reservations from my family and my Pride, I escaped the pressure to continue my species and carved out a normal life for myself. Until the night a Stray attacked.I'd been warned about Strays – werecats without a Pride, constantly on the lookout for someone like me: attractive, female, and fertile. I fought him off, but then learned two of my fellow tabbies had disappeared.
This brush with danger was all my Pride needed to summon me back . . . for my own protection. Yeah, right. But I'm no meek kitty. I'll take on whatever – and whoever – I have to in order to find my friends. Watch out, Strays – 'cause I got claws, and I'm not afraid to use them . . ."

Bevallom először nem nagyon érdekelt a könyv,lévén megint egy sorozat amiben tuti hogy van egy szerelmi sokszög és egy nyafogó főhős.De aztán a sok jó vélemény és a tény hogy alakváltókról szól meggyőzött, így angolul - hogy gyakoroljam a nyelvet - estem neki.Amúgy a könyv magyarul a Könyvmolyképzőnél jelent meg.
Az alakváltós téma mindig is a gyengéim közé tartozott,mert nagyon érdekel,egyes írók hogyan ábrázolják az állat-ember létet.Itt ez viszonylag jól el lett találva,azok voltak a kedvenc részeim,amikor Faythe macskabőrben volt.(bár sok helyzetben nem használta ki az alakváltást,számomra ismeretlen okból,pedig sokszor ez lett volna a leglogikusabb)
Szerintem a könyv legnagyobb hibája pont belőle fakad.Faythe annyira önző,makacs,helyenként még ostoba is,csak magával törődik,meg azzal,hogy minden úgy legyen,ahogy az neki tetszik,mert ha nem akkor egyszerűen megszökik a problémák elől.Néha úgy kedvem lett volna megcsapkodni.Szóval nekem nagyon nem sikerült megszeretnem,és ez elég nagy baj,tekintve hogy a könyv az ő szemszögében íródott. Aztán ahogy haladtunk előre a történetben és megismerhettük Faythe testvéreit - akik annyian vannak,hogy nekem nagy gondot okozott hogy most ki kicsoda- és ex barátját,a velük való viselkedésével nálam mondhatni végleg elásta magát. 
A másik dolog ami nem tetszett a könyvben az az,hogy az elején szinte rugdosnom kellett magam,hogy folytasd már,biztosan jobb lesz.És a megváltás kb a könyv felénél el is kezdődött (SPOILER Marc és Faythe estéje után SPOILER) ahonnan már nehéz volt abbahagynom,volt hogy még hajnalban is ezt olvastam,annak ellenére,hogy gépen olvastam és ráadásul angolul,ami dupla nehézséget okoz.
A szereplők közül annyira nem sikerült kedvencet "avatnom",bár Faythe bátyjai közül valamelyik - sajnálom,de nagyon keverem őket- és Marc nagy eséllyel pályázik erre az elkövetkezendőkben.Az utóbbinak a jeleneteit kifejezetten élveztem,pláne mikor kiosztotta Faythet.


Ha nem is lett a kedvenc könyvem,a folytatásokat(6 részes a sorozat) szerintem azért el fogom olvasni.

5/4

Kiadó: MIRA Books
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 618 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése