2011. július 9., szombat

Gaál Viktor: Varázserdő


"Eljött az idő. Mindennapjaid Városa alatt már vár rád az Erdő. A szépség, a varázslat – a titkok és veszélyek erdeje. Az Erdő, amelyről évszázadokig megfeledkeztünk. Erdő és Város rendje azonban felborult. És ezúttal immár puszta létezésünk a tét. Alá kell szállnunk újra. Ne hozz magaddal semmit. Térképeid és fegyvereid hátráltatnak csak. Egyedül az ösztöneidben bízhatsz. Odalenn három szabály van: – Sose hazudj! – Sose maradj hét napnál tovább ugyanott! – És soha, de soha ne köss alkut a Sárkánnyal! Gyere. A Varázserdő már vár…"

Ha jól emlékszem a szerző egyik másik könyve az Arche miatt figyeltem fel rá igaz még azt sem olvastam,de a könyvtárnak megvolt a Varázserdő,úgyhogy jött velem ez is haza.

Az elején kicsit untam,nem is nagyon volt szereplőleírás,meg történet sem igazán,de azért folytattam és később már jobb lett.
Nem egy szokványos regény,de azért nagyon élveztem már maga a stílus miatt is.Mint írtam az elején még nem nagyon fogott meg,de aztán azt vettem észre,hogy elkezd érdekelni hogy mi is van az erdő mélyén,és néha még borzongtam is(démonférgek).
Ahogy olvasgattam más blogokat mindenki másképpen értelmezte a sokadlagos jelentését.Én annyira nem merültem bele ennek vizsgálatába,de szerintem mindenki saját magát láthatja meg benne.Gondolok itt arra,hogy mit választunk a vad,ismeretlen de csodás természetet,vagy a pörgő,szürke és szobor Várost.De még a tetteinkben és viselkedésünkben is megvan ez a választás.

Többet nagyon nem is tudok írni,de nem is akarok.Ha elolvassátok akkor majd megtudjátok.

U.I.:a pont amit adtam rá azért ilyen alacsony,mert nem az a szokványos regény,amit szeretek,meg az ilyen lélekelemzős cuccok annyira nem jönnek be.

5/3.5

Kiadó: Tekapo Könyvkiadó
Kiadás éve: 2007
Hossz: 227 oldal

2 megjegyzés:

  1. Miért nem jönnek be a lélekelemzős cuccok? Nekem egész meghoztad a kedvem ehhez a könyvhöz!

    VálaszTörlés
  2. Húú már pontosan nem is emlékszem hogy mi is volt akkor éppen a gondom vele,talán lehet hogy azért mert nyár közepe volt és inkább ilyen kalandregényre vágytam,vagy csak akkoriban még nem érdekeltek annyira a "lélekelemzős cuccok". Azóta ez változott :)

    VálaszTörlés