2011. december 14., szerda

Maggie Stiefvater: Linger – Várunk (újraolvasás)


"Miután Sam mindenét kockára tette, és megnyerte a jövőjét, amely ijesztően nyújtózik előtte, most Grace rejtélyes betegségével kell szembenéznie. A márciusi hidegben a lány testében egyre növekszik a forróság, és a közös jövő elolvadni látszik a hóval.
Sam a falkáját várja, de aki kilép a fák közül, arra nem számít. És míg ő mindent elkövetett, hogy ember maradhasson, a jövevény alig várja, hogy a tél megfossza őt az emberi gondolatoktól.
Mindig azt hitték, hogy a szerelmük mindent túlél, de vajon azt is, ami most következik?
"

A bejegyzés spoileres,nem csak erre,de az előző részre is vonatkozóan!!!

Nem is tudom,már mióta halogatom ennek a postnak a megírását,de egyszerűen a jó könyvekről nehezebb írnom.

Az hogy mennyire jó Maggie stílusa,és hogy miért szeretem,ezt nem mondom el még egyszer,mégis olyan jól tudja,hogy a lényeg a részletekben van.A szeplői attól igazán élethűek,hogy hétköznapi dolgokat tesznek -itt most nézzük el a farkassá válást- és úgy is viselkednek pl. a lábköröm vágás (tudom,furán hangzik)
Az egész olyan volt mint egy film a The End felirat után.Mi lett a kedvenc hőseinkkel? Élik napjaikat,csakhogy bekavar valami,mint általában mindenkinek.Minden szereplő elvan a saját kis gondjával,mindenkinek meg kell birkóznia a saját "démonaival".Ezek mellett még végig érezhető a feszültség,és ahogy a cím is mutatja a várakozás.De mindenki más valamire vár.


A két új mesélő karakter behozása jó ötlet volt,sokat dobott rajta.Isabelt jobban megismerhetjük-én személy szerint meg is kedveltem- és Cole-t hiába akarjuk,nem tudjuk nem szeretni :)
Most hirtelen nem jut eszembe más,ami ne magasztalás lenne.

Hiába olvastam már másodszor,ez semmit nem változtatott azon,hogy tetszik-e.( Nálam az Alkonyat másodszorra már elbukott)Azt tudom,hogy az első olvasás után álltam neki darvakat hajtogatni :)
És egy érdekesség: ez a sorozat egyetlen darabja,ami a megígért időben került a boltokba.

U.I.: a kicsi képen jobbra Maggie rajzolt farkasai.Ilyeneket szokott a könyveibe rajzolni dedikáláskor.Bár nekem is lenne benne :(

5/5*

Eredeti cím: Linger
Fordító: Gazdag Tímea
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Kiadás éve: 2010
Hossz: 360 oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése