2011. április 1., péntek

Pat Walsh: Crowfield átka


"1347 telén járunk. Will tizennégy éves, és a Crowfield-apátságban él és dolgozik, miután az egész családja meghalt egy tűzesetben. Egy nap, miközben tűzifát gyűjt az erdőben, Will furcsa nyöszörgésre lesz figyelmes: egy csapdában egy addig soha nem látott, sérült jószágot talál, amit visszavisz az apátságba, hátha a hajlott hátú Csiga testvér tud segíteni az állatkán – amiről kiderül, hogy nem is állat, hanem hob, azaz a tündérfélék egy fajtája.
Ám nem a hob az egyetlen látogató Crowfieldben. Néhány napon belül különös vendégek érkeznek a szörnyű titkot rejtegető Bone úr és nyomasztó megjelenésű szolgája, Shadlok személyében, akik busás ajándékok fejében határozatlan ideig és céllal az apátságban szándékoznak időzni… Mindeközben pedig Will fülébe eljut a szóbeszéd, hogy a szerzetesek egyszer, régen egy halott angyalt találtak az erdőben. No de hogy létezik, hogy egy angyal csak úgy meghal? És ha mégis így van, hová temették? És miért éppen most kezd érdekelni valakit ez a régi történet? Megannyi rejtély…
"

Valamelyik könyves blogon olvastam róla és érdekesnek találtam a történetet,na meg nagyon tetszik a borító,bár azt a gyereket a közepén más technikával is odarakhatták volna.

A egész alapjában véve ötletes és jól megírt regény.Az elején sikerült teljesen átadnia az apátság és a téli erdő hangulatát,nagyon élveztem.Ha egy szót kellene mondanom,az az aranyos lenne.Majdnem idilli a környezet,csak pár dolog rondít bele.
A könyv második fele átmegy kicsit durvábbá és a vége már véres is.Hasonlóan a Démonmesterhez sikerül elérnie,hogy magam mögé figyelgessek a sötétben.Na jó,kicsit be voltam tojva,de szerintem ezzel nem csak én voltam így :)

A főbb szereplők egészen jól megformált karakterek,Will okos,bátor és a szíve arany,nekem mégis Walter testvér volt a kedvencem.Szerettem a filozofikus kérdéseit,a kis bolyhos fülét,ahogyan néha kicsit keveri a dolgokat "a zangyal",szóval bírtam az egész szőrös kis izét :)
A végén még maradtak megválaszolatlan kérdéseim a főgonosszal kapcsolatban is,de mivel ez is egy sorozat,remélhetőleg a folytatásból már többet tudunk meg.Külföldön mostanság fog megjelenni The Crowfield Demon cimmel.

5/4.5

Eredeti cím: The Crowfield Curse
Fordító: Hudácskó Brigitta
Kiadó: Lybrium
Kiadás éve: 2010
Hossz: 242 oldal

1 megjegyzés:

  1. Egyet értek Bobóval ez az első fantasy amit olvastam,azóta csak fantasyt olvasok.IMÁDOM!!!!!

    VálaszTörlés