2011. április 9., szombat

Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: A csodálatos kutyadoki


"A kutyád az őrületbe kerget? Agresszív, ideges, félénk vagy egyszerűen csak túl feszült? Négylábú barátod talán valami megszállottja: felugrál mindenkire, aki belép az ajtón, vagy azzal nyaggat, hogy újra és újra eldobd neki ugyanazt a koszos, zöld teniszlabdát?
Vagy esetleg úgy érzed, a te kutyád tökéletes, de szeretnéd, ha kettőtök kapcsolata még teljesebb lenne? Szeretnéd megtudni, mi motiválja? Szeretnél bepillantást nyerni a világába, hogy szorosabb kapcsolatot alakíthass ki vele? Ha a fentiek bármelyikére igennel feleltél, akkor jó helyen vagy.
Manapság annak ellenére, hogy több könyv, több segítség, több képzési eszköz és még többféle jutalomfalat áll rendelkezésünkre, több neveletlen kutya van, mint valaha. Elérhetőek ugyan az eszközök ahhoz, hogy kutyáinknak jó nevelést adhassunk, mégsem értjük igazán kedvenceink természetét. Mindamellett, hogy legtöbbünk jó szándékú és szerető kutyatartó, a megértés hiánya sok problémához vezethet. Egyszerűen fogalmazva, a kutyák nem kis emberek. Nem úgy gondolkodnak, nem úgy viselkednek, és nem úgy látják a világot, ahogyan mi. A kutya az kutya, és meg kell tanulnunk a kutyát tisztelni bennük. Óriási kárt okozunk, ha emberként kezeljük őket, és a legtöbb viselkedési probléma éppen ebből fakad.
Cesar Millan kutyaviselkedési szakember segítségével a kutyánk szemével láthatjuk a világot, és kiküszöbölhetjük a viselkedési problémákat. Ebben a könyvében arra hívja fel az olvasók figyelmét, hogy a kutyanevelés legfontosabb része az ember és kutya közötti egészséges kapcsolat megteremtése és a határok egyértelműsítése.
"

Amikor néha napján tv-t nézek akkor mindig megnézem A csodálatos kutyadokit.Van benne valami,amit csinál,mert nem különböző fajta pórázzal meg lekötéssel és szájkosárral próbálja meg megoldani a problémát,hanem az eredeti okot keresi,és többségében sikerül is megoldania neki.Most órákat tudnék erről beszélni,de megpróbálom a könyvet értékelni inkább.

Cesar tényleg fantasztikusan csinálja amit csinál,de nem a könyvírás :D Az elején bevezeti az életével,és csak aztán kezdi el a módszerének alapgondolatait leírni.Ezzel még nem is lenne semmi gond,az érveit meg lehet érteni,és tényleg igaza is van.Csak nekem kicsit tág ez az egész.Amikor egy-egy történettel igazolt dolgokat,azt egy kicsit jobban is kifejthette volna,de a lényeget így is sikerült átadnia.Majd kipróbálom a kutyáimon ezeket,de nagy pénzekben nem fogadok a sikerre.Amúgy van pár vicces dolog,hogy egyesek mit gondolnak a kutyáikról pl.:egy jós megállapította,hogy azért veszekednek a kutyák,mert előző életükben ellenségek voltak :D


5/4

Eredeti cím: Cesar's Way
Fordító: Kós Judit
Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2010
Hossz: 278 oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése