2012. november 30., péntek

Cassandra Clare: Az angyal

Pokoli szerkezetek 1.
"Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól. 
Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nem sokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül."

A Végzet ereklyéi az egyik kedvenc sorozatom,és mikor meghallottam,hogy Calre ír hozzá egy "előzményt" is Nagyon megörültem.Aztán csúszott a megjelenés,és az érdeklődésem is alábbhagyott. A születésnapomon viszont valami Viktoriánus történetre éheztem éppen, ezért megvettem. Egyéb magvas teendőim mellet nem nagyon tudtam olvasni,és őszintén szólva az eleje kicsit lassan indult.Aztán tovább olvasva rájöttem,hogy nem csak az eleje indult lassan,de maga az egész könyv nem a legpörgősebb.Vannak benne bizonyos események,amiktől begyorsul,aztán megint lelassít.Kicsit olyan mint mikor a buszon állsz,és a sofőr folyton fékezget.Egy idő után legszívesebben nyakon vágnád.A vége felé kapunk pár csavart,nem mondom,hogy számítottam rájuk,de  így se nagyon tudtak feldobni.Ha csak ezt venném figyelembe,nagyon lehúznám a könyvet.DE!

Clarenek van egy olyan stílusa,ami magához láncol és nem ereszt addig amíg be nem fejezed.Még az unalmasabb leírásoknál - nem sok volt szerencsére,ugyanis nagyon érdekel a Viktoriánus Anglia,hogyan éltek,viselkedtek,öltözködtek az emberek.

Gondolom mindenki kíváncsi, a  beharangozott "nagy"szerelmi háromszögre,de sajnálattal kell közölnöm,hogy semmi érdemleges nem történik,ne is várjátok.Talán majd a következő részben.Ne akarjatok mindig instant love-ot!
A másik dolog,ami a többségben felmerülhet,hogy "Nem koppintja le Clare a saját szereplőit a másik sorozatból? " Bizonyos szempontból ige,lekoppintotta őket,de azért kaptak pár új tulajdonságot is,ami miatt mégsem lehet azt mondani,hogy csak átemelte őket.Kivétel ez alól Magnus Bane,de rajta nem is kell változtatni semmit :) Annak külön örülök,hogy SPOILER Tessa alakváltó,ami egy kis vérfrissítés a sok vámpír után.Sajnos a könyvben nem volt most olyan sok faj,csak egy-két démon,meg egy kupac vámpír.SPOILER

Összességében megérte elolvasni,bár nem lett a kedvencem.Eléggé látszik rajta,hogy sorozat első része,nagyon bevezető szaga volt.Remélem a következőkben már többet látunk a Clare-féle " hú basszus,hol az állam?!" csavarokból,és bár nem az a nagyon függő vége lett,engem mégis nagyon idegesít,hogy mit akar kérni tőle???!!!

5/4


Eredeti cím: Clockwork Angel
Fordító: Kamper Gergely
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 472

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése