2012. október 30., kedd

Benina: A boszorka démona

Bíborhajú 2.
"Alig két hónap telt el azóta, hogy a boszorkányok legyőzték a zsoldosokat, és egyezséget kötöttek az Üldözőkkel. Claire és Kellan új városba költöznek, elkezdik az egyetemet. Próbálnak minél átlagosabban élni. Hétköznapi életük azonban nem tart sokáig…
A Bölcs tudja egyedül, miért ad Claire-nek egy különleges ajándékot, és a Bölcs látja egyedül, ezzel merre fordul Claire élete.Aztán hirtelen feltűnik egy soha nem látott ismerős,és elszabadul a pokol!Egyik csapás követi a másikat, és csupán egyetlen lény van, aki képes segíteni Claire-nek átvészelni az új helyzetet élve és ép elmével:egy ellenség.Képes Claire félretenni az ellenérzéseit, hogy elfogadja a gyűlölt személy segítségét? Sikerülhet megmenteni mindenki életét?"

Vigyázzat a bejegyzés SPOILER-t tartalmaz,csak saját felelősségre!!!

Benina Bíborhajú sorozatának első részét annak idején nagyon vártam,és ha jól emlékszem nem is volt olyan rossz,de valahogy a második rész után nem érdeklődtem annyira,ezért csak most került sor az olvasására.

Az alapötletet érdekesnek találtam,bár ismerősnek is,ezért kíváncsi voltam,hogyan oldja meg az egyik főszereplő halálát és a párhuzamos dimenziót,ahol minden az ellentettje az eddig megismerteknek.
Sajnos egyikkel sem voltam teljes mértékben megelégedve.Szerintem egy kicsit többet is ki lehetett volna hozni ebből az alapból.A nagyon nagy halál valahogy nem jött át.Nem volt kellan halálának akkora súlya,mint vártam volna,és utána Claire szenvedése is olyan műnek hatott,egyáltalán nem tudtam magam beleélni.

Ha jobban belegondolok,a legnagyobb bajom azzal volt,hogy minden olyan hirtelen történt,hogy nem volt mélysége a dolgoknak.Nem,nem kell 1000 sok oldalasnak lennie,de azért egy kicsit hosszabban is kifejthette volna a dolgokat. Kellan meghal.10 oldal megyünk a másik világba.2 oldal utazás,akiket keresünk mind egy kupacon vannak így nem is kell sokat mennünk- pedig kíváncsi lettem volna még a másik világra,hogy milyen különbségek vannak - jé,itt van barbár Kellan aki mindenkit fojtogat,de ez milyen jó,mert azért nem töri egyből el a nyakam biztosan szeret.És hipp-hopp tegnap még barbár volt,ma meg már hős szerelmes és milyen kis odaadó.Ezzel sikerült is leírnom a történet 3/4-ét.

Claire folyamatosan nyavalygott valami miatt.A végén már legszívesebben egy szeneslapáttal vigasztaltam volna,annyira idegesített a sajnálkozása.
Akiben némi potenciált láttam az Wentworth,és a Cat- Lucas páros.Remélem velük a későbbiekben is találkozunk majd,mert kíváncsi vagyok,velük mi lett/volt.

Mielőtt azt hinnétek,hogy annyira rossz a könyv,elmondom,hogy egész jól elszórakoztatott és kikapcsolt a fent leírtak ellenére,és ez elég nagy szó.

Azt nem mondom,hogy a nemsokára megjelenő harmadik részért rohanni fogok a könyvesboltba,de ha bent lesz a könyvtárban,akkor biztosan kiveszem elolvasni.

5/3

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 408


3 megjegyzés:

  1. Mi az a spoiler?? :$$ :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az amikor a történetből árulok el bizonyos dolgokat(pl. fordulatokat,titkokat,csattanót stb.),és azért szólok előre,mert nem mindenki szereti,ha lelövik előre a 'poént' és úgy már nem lesz olyan élvezetes az olvasás.

      Törlés