2012. február 18., szombat

Julie Kagawa: The Iron King


"Meghan Chase has a secret destiny—one she could never have imagined…
Something has always felt slightly off in Meghan’s life, ever since her father disappeared before her eyes when she was six. She has never quite fit in at school… or at home.
When a dark stranger begins watching her from afar, and her prankster best friend becomes strangely protective of her, Meghan senses that everything she’s known is about to change.
But she could never have guessed the truth—that she is the daughter of a mythical faery king and is a pawn in a deadly war. Now Meghan will learn just how far she’ll go to save someone she cares about, to stop a mysterious evil no faery creature dare face…and to find love with a young prince who might rather see her dead than let her touch his icy heart.
"

Szóval a történet röviden(figyelem lehetnek benne SPOILERek szóval csak saját felelősségre!!!!): Adott nekünk egy különc főhősnő Meghan Chase,akivel a 16. születésnapján fura dogok történnek.Különös lényeket kezd el látni,csúnyán beégetik a suliban,és nem utolsósorban az aranyos kisöccse helyett valami furcsa lény várja otthon.Egyetlen barátjától Robintól megtudja,hogy vannak tündérek és ők rabolták el az öccsét,és hogy visszaszerezze el kell mennie Nevernever-be(tündérhon).Ott találkozik egy fura macskával és egy jóképű herceggel,aki meg akarja ölni és nem utolsó sorban kiderül,hogy az egyik tündérkirály törvénytelen lánya.
Többet nem szeretnék írni a történetről,mert nem lehetne spoiler nélkül.

Be kell vallanom,hogy eléggé lassan haladtam a könyvvel(kb novemberben kezdtem el)de ezt betudhatjuk annak,hogy még mindig nem olvasok annyira jól angolul,és egyéb bokros teendőim is akadtak.De hogy ne csak magamat okoljam,a könyv eleje egy kicsit vontatottan indul.Talán ezt tudnám felróni neki a leginkább,mert a sokak által idegesítőnek tartott "vándorlás az egész könyvön keresztül" engem egyáltalán nem zavart.
A világa összetett és jól felépített,tetszett,hogy ennyi féle képzeletbeli lény népesíti be.A tündérek világa gyönyörű lehet(sajnos nem minden leirást értettem teljesen,de amit igen,abból én ezt szűrtem le) és mindig is szeretem az olyan történeteket,ami valamilyen havas területen játszódik -bár nem szeretem a hideget,de azért elképzelni megéri- és itt ebből kapunk is.
Igaz,hogy a történet nem a legfordulatosabb,de azért jó volt és elszórakoztatott.

Meghan szerencsére nem a nagyon nyavalygós fajta főhősnők egyike,és szerencséjére még egy kis humorérzék is szorult belé.Robin/Puck az a tipikus tündér/kobold jellem,vicces,furfangos és ezek mellett még jó barátja is Megnek,bár néha kicsit idegesítő volt.
Ash az a fajta pasi,aki ha a sárba tipor,te akkor is könyörögsz neki,hogy legalább csak egy pillantást vessen rád.
Grimalkin a macskák eleganciájával és mások semmibe nézésének képességével rendelkezik,mégis a szíve arany és legszívesebben megdögönyözné az ember.

Összességében megérte elolvasnom,jó könyv és erősen hajazok a sorozat többi részének mielőbbi beszerzésére,mert ez a vég nagyon kíváncsivá tett.


5/4

Kiadó: Harlequin Sales Corp
Kiadás éve: 2010
Hossz: 363 oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése