2012. október 22., hétfő

Rick Riordan: Csata a labirintusban

 Percy Jackson és az olimposziak 4.

"Percy Jackson semmi jót nem várt az iskolai nyílt naptól, de amikor titokzatos halandó ismerőse után két pomponkánydémonnal is találkozik, a dolgok még a vártnál is rosszabbra fordulnak. 
A sikersorozat negyedik kötetében már a küszöbön áll az olimposziak és a Titán isten közötti háború. Még az eddig biztonságos menedéknek számító Félvér Tábor is sebezhetőnek bizonyul, amikor Kronosz és hadserege megpróbál varázshatárán belülre kerülni. Hogy a támadásnak elejét vegyék, Percy és félisten barátai egy küldetésre indulnak a Labirintusba – a hatalmas, föld alatti világba, ami minden fordulóban újabb vérfagyasztó meglepetést tartogat számukra."

Sajnos már az idejét sem tudom,mikor olvastam az előző részt,így az elején  fura volt a stílus és a történet is.Eléggé gyerekesnek hatott,egy olyan kosza gondolatom is támadt,hogy talán nem is olvasom tovább,de szerencsére nem így történt.
Egy két fejezet után visszarázódtam a sorozat ritmusába,és a régi jó ismerősök is szép sorban előbukkantak.
Újabb részleteket ismerhetünk meg a görögök furcsa szappanoperájából mai köntösbe bújtatva,és ilyenkor rájövök,hogy mennyire szeretem őket.

Maga a labirintus ötlete kiváló,főként, hogy így több helyszínt és eseményt köthet össze pofon egyszerűen.Ez jó húzás volt Riordantól :)
Mellesleg a szereplők is fejlődnek,pláne Percy,aki szerencsére már nem olyan hülye, mint amilyennek kinéz.Most kifejezetten voltak értelmes ötletei és megnyílvánulásai is.
És a vége után kíváncsi vagyok,hogyan fog befejeződni a sorozat,ezért lesni fogom,hogy mikor van bent a könyvtárban.

Összességében továbbra is csak ajánlani tudom a sorozatot,mert nagyon szórakoztató,és igaz,hogy néha gyerekes,de néha annak is kell lennie,elvégre ez egy ifjúsági könyv :)

5/4



Eredeti cím: Battle of theLabyrinth
Fordító: Acsai Roland
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2011
Oldalszám: 344

1 megjegyzés:

  1. Nekem bár fura volt a romantikus szál, (ami előbb-utóbb minden könyvben előjön, hiába gyerekeknek íródik) de összességében tetszett. Persze mivel tizenéveseknek inkább, mint nagyobbaknak ajánlják lehet benne gyermeteg dolgokat találni, de a sorozat ritmusába való visszatérés azonnal feledteti ezeket a problémákat. Ezen a héten fejeztem be, és bár volt negatívum benne, összességében nagyon tetszett. A Luke-csavar különösképp, ő a kedvenc szereplőm is.

    VálaszTörlés